Gunderson Residence

As a cascade of stairs invites you up from the street, one is welcomed by the warmth of stone, wood, and concrete, detailed and finished with a rare craftsmanship. Organized around a sculptural stair of walnut, glass, and steel bathed in natural light, the home reveals itself as a balance of flowing, contemporary, light filled spaces full of gregarious charm and places of refuge (or play!) for each family member. The spaces within the home are defined by the function of family while being enhanced by joyful, colorful materials.

Embodying the owner’s environmental sensibilities of sustainable living, the home integrates building systems such as geothermal heating and cooling, a super insulated building envelope, high performance windows and doors, and with a 7.2kW PV array the home will use less than 17% of the energy of a conventionally built one. This oasis in the city brings into being a rare combination of beauty, comfort, and energy efficiency.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *